Workshops kinderen

facebook

Workshops kinderen

Ben je jarig of heb je zomaar iets te vieren?

Voor kinderknutselfeestjes kan je prima terecht bij Creatief Onderdepannen. Regelmatig wordt mijn zolderatelier "omgetoverd" tot kinderknutsel paradijs waarin groepen van maximaal 8 kinderen kunnen werken. Het maximale aantal is afhankelijk van de te volgen workshop. Ook kom ik graag bij jullie thuis of op locatie om een knutselpartijtje te geven. Met hoeveel je dan kan zijn hangt van de locatie af.

De knutsel workshops/ verjaardagsfeestjes duren gemiddeld zo'n 1,5 tot 2 uur. De kosten bedragen 75 euro per workshop. Hiervoor kan je met maximaal 6 kinderen een workshop volgen. Voor elk extra kind wordt 12,50 euro in rekening gebracht. Op mijn zolderatelier is plaats voor maximaal 8 kinderen. (afhankelijk van de keuze)

Bij elke workshop is naast het materiaal ook wat lekkers en iets te drinken inbegrepen.

Ook worden er, net als bij de volwassenen, regelmatig kinderworkshops georganiseerd waarbij je zo kunt aanschuiven. Denk hierbij aan Paas, Moederdag, Kerst of zomaar voor de lol. Deze workshops worden bekend gemaakt in de Agenda.

Hieronder zie je een paar voorbeelden van kinderworkshops. Natuurlijk kan er heel veel meer. Zit hetgeen jij wilt maken er niet bij neem dan even contact met mij op. Ik weet zeker dat we er wel uit kunnen komen.

- Unicorn/ Eenhoorn maken

eenhoorn gewijz wgNieuw zijn deze mooie unicorns. De een gepimpt met decopatch, glitters en een mooie vlecht van garen. De andere is gemozaïekt. Hiervoor zijn heel veel kleuren steentjes beschikbaar. Super leuk om te doen. Moeilijk kiezen hé.


eenhoorn macrame gewijz wg

 

 

 

 

 

 

 

- Dromenvanger maken

dromenvanger wgHelemaal hip (en ook nieuw) zijn deze mooie dromenvangers. In een ring  van 20 cm. doorsnede gaan we een web van garen en kralen maken. Als dat gedaan is maken we de dromenvanger af met lintjes, veren en kralen. Superleuk om te maken.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

- Zeepjes maken

Bij dit kinderfeestje maakt ieder kind een eigen zeepketting. Echter, dat is makkelijker gezegd dan gedaan! Eerst moeten we namelijk nog zelf de zeepjes mengen, we bepalen de kleuren, geuren en vormpjes! Als we genoeg zeepjes hebben gegoten, dan moeten deze even uitharden. Terwijl de zeepjes uitharden, maken wij een gezellig bewaardoosje. Daarna is het tijd voor iets te drinken met iets lekkers, eventueel kan er ook tijd vrijgemaakt worden voor de jarige om de cadeautjes uit te pakken! De zeepjes zijn inmiddels hard geworden, dus nu wordt het tijd voor iedereen om een mooie zeepketting te rijgen. Op de ketting gaan niet alleen zeepjes, maar ook linten en kralen. De zeepketting wordt aan een ring vastgemaakt, op deze manier kun je hem makkelijk ergens ophangen! Eenmaal thuis kunnen de kinderen zelf verzinnen waar ze dat gaan doen, bijvoorbeeld in de slaapkamer of in de kledingkast...

 

 

 

- Mozaïeken met steen 

Er zijn verschillende dieren die gemozaïekt kunnen worden. Speciaal voor de meiden is het ook mogelijk om een eigen spiegel te mozaïeken. Het lukt niet om de werkjes meteen te voegen. Dus krijgt iedereen voegmiddel en instructies mee naar huis. Het is natuurlijk ook mogelijk om de werkjes te laten liggen, dan voeg ik ze af. Ze kunnen dan drie dagen later opgehaald worden.

 dsc02111 bdsc02112 b

  

- Mozaïeken met papier

decopatch kat

Papier maché, maar dan anders...

De kinderen kunnen kiezen uit verschillende dieren. Deze dieren zijn gemaakt van papier maché en zijn ongeveer 15 cm groot. Vervolgens beplakken de kinderen deze met papiertjes met diverse prints. Wordt het een lapjesbeer, een bloemetjespinguin of toch een bonte koe.... alles is mogelijk!

 

 

 

 

 

 

 

 

- Cupcakes versieren met marsepein

 De cupcakes heb ik, vlak voordat jullie komen, vers gebakken. We gaan deze versieren met allerlei lekkere dingen zoals bijvoorbeeld marsepein, fondant, glazuur en andere lekkere dingetjes. De door jullie versierde cupcakes gaan mee naar huis in een gezellig bewaardoosje.

Het is onmogelijk om niet van al dat lekkers, zoals de marsepein, te snoepen als je bezig bent. Gelukkig is er genoeg. Ieder kind  mag vijf cupcakes versieren, één om meteen al op te eten en vier om mee naar huis te nemen!

 

 

 

 

 

 

  

 

- Spaarpot versieren of een Paard optuigen met foam clay

paard klein

   

Foam clay (bolletjesklei) bestaat uit een gekleurde gel met daarin hele kleine piepschuimen bolletjes. Deze foam clay is fijn om mee te werken, want je krijgt er geen vieze handen van en het kan op verschillende ondergronden aangebracht worden, zoals stof, hout, karton, piepschuim etc. De foam clay hecht niet op glas en andere niet-poreuze ondergronden. Na het aanbrengen zal de klei zelf uitharden. Ideaal voor kinderen en kinderfeestje, ook van jongere leeftijd!  

                                

  

 

 

 

- Spiegel pimpen 

Heel leuk om te doen is het pimpen van je eigen spiegel. Dat kan met verf, decopatch papier, mozaiek en zelfs met foam clay. Vul dat aan met de vele accessoires en je spiegel wordt echt supergaaf. Dat wordt nog moelijk kiezen met welk materiaal je gaat werken maar daar komen we samen zeker wel uit.

 

 

 

 

 

 

   

- Tule rokjes maken

 

 

Tijdens deze workshop maken de kleine dames zelf een tule rokje. Deze rok maken we zonder naald en draad. Je mag zelf je kleur uit kiezen. Ook mag je diverse kleuren combineren als je dat leuker vind. Na afloop gaan we met alle ballerina's op de foto.